Jolien De Roover

kinderen, jongeren, (Jong)volwassenen, studenten en koppels

Gent

Foto Jolien.JPG

Ervaring

Zorgen, moeilijkheden en twijfels zijn niet weg te denken uit ons leven, maar wanneer deze ons hinderen in het dagelijks functioneren kan erover praten helpen. Jongeren, volwassenen en koppels die moeilijkheden ervaren zijn welkom bij mij om samen op zoek te gaan naar oplossingen en nieuwe inzichten. Als psycholoog  ben ik oprecht nieuwsgierig naar jouw beleving en sta ik klaar om met geduld en respect te luisteren naar jouw individuele vragen, klachten of problemen.  Moeilijkheden of zorgen kunnen zeer uiteenlopend zijn, dit kan bijvoorbeeld gaan om angst, depressieve gevoelens, ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen, studieproblemen, rouwverwerking, stress, psychische problemen, eetstoornissen, verslaving, …

 

Bij mij kan je ook terecht met vragen over seksualiteit en intimiteit. Ik behaalde mijn master in de seksuologie en ben mij daardoor sterk bewust van de grote impact die seksuele en relationele problemen op het algemeen welzijn kunnen hebben. Praten over seksualiteit en relaties, individueel of als koppel, kan een uitweg bieden.  Psychologische ondersteuning bieden en informatie en oefenschema’s aanreiken zijn zaken die aan bod kunnen komen. Seksuele zorgen of klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over pijn bij het vrijen, problemen met verlangen, opwinding of orgasme, erectieproblemen en seksuele ontevredenheid. Seksuele zorgen kunnen ook gaan over seksuele oriëntatie, seksuele identiteit, seksueel trauma/misbruik en seksualiteit bij ziekte en/of handicap.

 

Naast mijn job in het Anker ben ik werkzaam als psycho-pedagogisch consulent in een centrum voor leerlingenbegeleiding. Voordien werkte ik in de bijzondere jeugdzorg en in de forensische psychiatrie.

 

Ik ben erkend bij de Psychologencommissie met als erkenningsnummer 932118066


Opleiding

  • Master in de klinische psychologie (Vrije Universiteit Brussel)

  • Master in de seksuologie (KU Leuven)

Contact